Налаштування і перевірка прицілу. Перший етап.

Зараз, коли ви вже купили обраний приціл, потрібно встановити його на кріплення, та на пристрій, з яким він власне і буде використовуватися, налаштувати його «під себе» і перевірити його властивості. Звичайно, можна звернутись до спеціалізованої майстерні. Але, краще все ж навчитись це робити самому і не лякатись цієї процедури в майбутньому. Матеріал важливий та об'ємний, тому пропонуємо вашій увазі першу частину.

Налаштування і перевірка прицілу. Перший етап.

Спочатку треба УВАЖНО прочитати рекомендації виробника стосовно зусилля затягування оптики. Надмірне зусилля може безповоротно пошкодити вашу оптику.

Саму процедуру встановлення оптики в кільця або кронштейн в даному матеріалі описувати нема сенсу, оскільки в мережі багато наочних прикладів відео з цього приводу. Зупинимось лише на декількох моментах.

-      Відстань від ока варто перевіряти виключно на максимальній кратності прицілу.  Якщо Ви бачите зображення не на повний окуляр – ваше око або заблизько або задалеко від окуляра. Потрібно пересунути оптику. Витягування, або навпаки, втягування  шиї не вирішить питання.

-      Перед затягуванням перевірте рівень вашої оптики відносно планки.  Існує багато способів це зробити, але звичайний висок на відстані вирішить питання не гірше найкрутішого прибору.

-      Слідкуйте за зазорами між півкільцями, коли затягуєте гвинти. Вкрай бажано, щоб ці зазори були однакові. Інакше це призведе к навантаженню на одну сторону прицілу.

-      Затягування гвинтів бажано робити «хрест на хрест», це забезпечить рівномірне поступове затягування оптики без перевантажень металу труби.

No items found.

-      При встановленні кронштейна на планку Пікатіні, потрібно штовхнути приціл з кронштейном в бік ствола, щоб при пострілі все це не рухалось від віддачі.

Тепер можна перейти до налаштування прицілу. Це важливий етап підготовки, нехтування яким обов’язково вплине на ваші результати.

По-перше, це коректна робота діоптрій, коли ви чітко бачите прицільну сітку прицілу без будь яких спотворень.

Популярні способи налаштувань радять нам навести оптику на світлий об’єкт і крутити налаштування до того моменту, поки не побачите сітку чітко. Все було б добре, якби не акомодація зору. Тому, необхідно зробити наступне:

-      Встановіть максимально можливу кратність оптики.

-      Знайдіть поруч максимально далекий об’єкт і налаштуйте фокус прицілу (звісно, якщо він налаштовується в вашому прицілі).

-     Подивіться на цей об’єкт в оптику і фокусуючи зір на ОБ’ЄКТІ починайте крутити діоптрії прицілу, дивлячись, як би мовити, крізь сітку. Це важливий аспект, тому що при стрільбі ви будете дивитись саме на ціль.

No items found.

В наступному матеріалі ми розглянемо ряд не менш важливих аспектів, що допоможуть Вам самостійно правильно налаштувати приціл.

No items found.

No items found.

Стаття написана за використанням матеріалів сайту:
https://www.vectoroptics.com/about/index.html